28-30 травня в Національному лісотехнічному університеті Українивідбулася Міжнародна наукова конференція «Лісова інженерія: техніка, технологія і довкілля». Це вже друга міжнародна конференція під такою назвою, яка започаткована кафедрою лісових машин. Перша – відбувалась 5-10 жовтня 2004 року у рамках святкування 130-річчя лісової освіти в Західній Україні, цьогорічна – присвячена 75-річчю утворення кафедри лісових машин. Конференція вперше проходила у незвичному, для всіх учасників, дистанційному форматі, зокрема відкриття конференції і перше пленарне засідання у формі онлайн-конференції на платформі Zoom. Це забезпечило широке коло учасників конференції, серед яких: понад 50 науковців, дослідників споріднених університетів п’яти країн Європи; працівники лісової галузі; колишні студенти і викладачі кафедри, зокрема почесний учасник – багаторічний завідувач кафедри (1994-2015 рр.), д-р техн. наук, проф. Н. І. Библюк. 

Результатом конференції стало: узагальнення європейського досвіду наукових досліджень і лісової практики; міжнародне визнання результатів і популяризація наукових досліджень Національного лісотехнічного університету України, зокрема кафедри лісових машин, у сфері екологобезпечних технологій і технічних засобів лісокористування; визначення основних пріоритетів сталого розвитку лісового господарства країн Європи на основі комплексного відтворення лісових ресурсів і зменшення техногенного впливу на довкілля.

Учасники конференції констатували, що подібні наукові зустрічі вносять важливий вклад у розширення міжнародної співпраці науковців, дослідників і працівників лісової галузі різних країн, а тому повинні мати своє продовження у майбутньому.