IX Всеукраїнська студентська олімпіада

“Механотроніка в машинобудуванні 2017″ 

команда кафедри АКІТ у суперфіналі !!!

 

В період з 21 по 25 листопада 2017 року у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» на базі кафедри Прикладної гідроаеромеханіки і механотроніки відбулася IX Всеукраїнська студентська олімпіада “Механотроніка в машинобудуванні”. У змаганнях взяли участь 18 команд з вищих навчальних закладів Харкова, Хмельницького, Полтави, Луцька, Вінниці, Дніпра, Києва, Полтави, Одеси, Львова.

Студенти змагались у командному заліку, особистому заліку та суперфіналі серед найкращих десяти учасників особистого заліку.

У командному заліку відбулося чотири етапи: пневмоавтоматика, електропневмоавтоматика, програмування роботизованої платформи на базі Arduino, програмування промислового контролера мовою STL для керування гідравлікою.

Третій раз поспіль НЛТУ України на цих змаганнях представляла команда кафедри АКІТ ННІ ІМАКІТ. До складу команди увійшли студенти: Куриляк Андрій (гр. AK-61м), Паньків Андрій (гр. АКС-11), Прусак Андрій (гр. АКС-11) та капітан команди Пугач Анна (гр. АК-41). Керівник команди – доцент кафедри АКІТ Курка Роман Романович.

В напруженій боротьбі команда кафедри АКІТ НЛТУ посіла 6 призове місце. Капітан команди Пугач Аня ВПЕРШЕ здобула для лісотехніків місце в СУПЕРФІНАЛІ і виборола призове 5 місце серед 10 суперфіналістів.

«Дуже задоволений результатом який здобули наші студенти. Важко конкурувати із командами Києва, які мають значно кращу технічну базу для навчання. Однак наполегливі тренування, досвід участі в попередніх змаганнях, технічна підтримка від партнерів із ТОВ «СПР-Енерго» дала результат. Слід відзначити нашого капітана команди – Пугач Аню. Вона змогла обійти цілу низку конкурентів (понад 60 учасників) і вперше представла НЛТУ у суперфіналі. Вважаю, що 5-те призове місце в суперфіналі – гідна винагорода за наполегливу підготовку до змагань. Вітаю трьох Андріїв – Куриляка, Паньківа і Прусака із високим результатом в командному заліку, перш за все це перемога над собою та стимул для подальшого самовдосконалення»,– зазначив керівник команди та водночас експерт журі олімпіади доцент к.т.н. Курка Р. Р.

Вітаємо переможців, учасників та організаторів олімпіади, творчого натхнення, успіхів та наснаги і до зустрічі у 2018 році.