На кафедрі АКІТ відбулася олімпіада з

мехатроніки та робототехніки

 

В період з 28 вересня по 20 жовтня 2017 року, кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій НЛТУ України стала місцем проведення  олімпіади із мехатроніки і робототехніки. В оргкомітет олімпіади який очолив доц. Курка Р. Р. увійшли: проф. Поберейко Б. П., ст. викл. Мацишин Я. В., пров. інж. Варениця В. С. та представники спонсора змагань ТОВ “СПР-Енерго” директор к.т.н. Громнюк С. І. та інженер Панчишин В. Змагання олімпіади було поділено на 4 етапи: відбірковий теоретичний; пневмоавтоматика;  електропневмоавтоматика; розроблення програми ПЛК для робота маніпулятора.

Участь  в олімпіаді взяли 11 студентів.  Лише 8 з них пройшли до  заключного етапу. За результатами чотирьох етапів переможцем змагань визнано  Паньківа Андрія (ІМАКІТ, АКС-11). Срібло здобув Павлик Віталій (ІМАКІТ, АК-41). Третю сходику посів Ільюх Віктор (ІМАКІТ, АК-51м). Спонсор проведення змагань – ТОВ “СПР-Енерго” офіційний дистрибютор засобів пневмоавтоматики «AIGNEP» нагородив всіх учасників цінними  призами.

«Олімпіада пройшла дуже круто. Хлопці старалися, в процесі вирішення  завдань швидко вчилися на своїх помилках. Незважаючи на пізню годину (деякі етапи затягнулись в часі навіть до 20.00 ред.) не втрачали ентузіазму та із захопленням слідкували за  своїми колегами. Цікаво було спостерігати за процесом », – розповіла експерт змагань студентка групи АК-41 Анна Пугач.

 «Родом із Калуша Івано-Франківської області.  Закінчив Калуський політехнічний коледж. Обрав скорочений курс навчання в НЛТУ  і  відверто кажучи вагався чи буду  в подальшому працювати за спеціальністю. Але як кажуть: апетит приходить під час їжі – прийшло бажання  розвиватись і самоудосконалюватись. Допомогла надзвичайно хороша атмосфера  на кафедрі АКІТ загалом і викладачі, які не тільки вміють зрозуміло викласти матеріал, а й підтримати і стимулювати до роботи. Хотів би від усіх учасників олімпіади подякувати оргкомітету та його голові – Курці Роману Романовичу, команді експертів і нашому спонсору ТОВ “СПР-Енерго” за цінні призи. Тож  побільше таких олімпіад і усім перемог – перемог над самим собою!», – уточнив Паньків Андрій.

«Приємно вражений результатами яких досягнули наші конкурсанти. За два тижні усі фіналісти освоїли програмування контролерів з якими зустрілися вперше у нас на змаганнях. Щиро вдячний Громнюку Сергію Івановичу  директору ТОВ “СПР-Енерго” за технічну підтримку у створенні лабораторного стенда із пневмоавтоматики, надані призи і активну участь в проведенні усіх етапів змагань. Хотів би також відмітити команду експертів: Куриляка Андрія (IMAKIT, AK-61м), Пугач Анну (ІМАКІТ, АК-41), Завальницьку Уляну  (ІМАКІТ, АК-41) які приготували цікаві завдання і гарно провели усі етапи олімпіади. Також варто зазначити, що всі стенди, підключення робота, програмований контролер і навіть набори провідників які використовувались в змаганнях  виконані нашими студентами  на високому технічному рівні який не поступається кращим  промисловим аналогам і буде хорошим доповненням до навчального процесу кафедри.

Зважаючи на значний інтерес студентів, гарні результати усіх учасників, незалежно від курсу на якому вони навчаються, думаю, що такі змагання стануть традиційними на кафедрі. Тому запрошую відвідати кафедру автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій студентів, викладачів, абітурієнтів та всіх охочих ближче познайомитись із автоматизацією та робототехнікою.» – зазначив голова оргкомітету доцент к.т.н. Курка Р. Р.

 Вітаємо переможців, учасників та організаторів олімпіади, творчого натхнення, успіхів та наснаги.